Direct een autoverzekering afsluiten bij aankoop auto

U heeft een auto gekocht. U moet de auto verplicht verzekeren. Het moment dat u verzekeringsplichtig bent start wanneer u eigenaar en kentekenhouder bent geworden.

Verzekeren bij koop auto

U kunt het beste de auto direct verzekeren bij de aankoop van uw auto. Voor de autoverzekeringsmaatschappij is het belangrijk op wie zijn naam de wagen staat. Deze persoon is de verzekeringsplichtige. De auto moet APK gekeurd zijn als deze verzekerd moet worden. Een APK moet dus nog geldig zijn voordat de auto verzekerd kan worden. Wegenbelasting komt automatisch binnen bij de Belastingdienst. Zodra de auto op uw naam staat krijgt de Belastingdienst een seintje en deze zal dan u benaderen voor het innen van de belasting.

 

U kunt dus het beste de autoverzekering afsluiten bij aankoop auto. Dit moet gebeurd zijn voordat u met de auto wegrijdt van het verkooppunt.

Auto thuis verzekeren na aankoop

U mag niet met een onverzekerde auto rijden. Ook niet een klein stuk naar huis nadat u de auto heeft gekocht. U moet dus echt de auto verzekerd hebben direct na aankoop en nog voordat u de weg op gaat. U kunt bij veel verzekeraars gemakkelijk online of via de smartphone een autoverzekering afsluiten. U heeft hiervoor een aantal zaken nodig zoals de meldcode van de auto.

Gaat u toch onverzekerd rijden? Dan riskeert u een flinke boete van de politie. Ook krijgt u een boete van de RDW. Wanneer u schade rijdt heeft u een groot probleem. U moet alles zelf betalen.

Online verzekeren tijdens de aankoop

U kunt tegenwoordig makkelijk en snel via de laptop, pc of smartphone bij de meeste autoverzekeraars een verzekering aanvragen. U krijgt een voorlopige dekking en kunt direct naar huis rijden na de aankoop. U bent op dat moment wel verzekerd. Het is daarom handig om te weten welke dekking u wilt voordat u de auto heeft gekocht. Naast de dekking is ook de autoverzekeraar zelf handig om te weten. Zo kunt u direct na de aankoop naar de website en de verzekering afsluiten. Wordt u toevallig gecontroleerd door de politie op weg naar huis? Dan kunt u de bevestigingsmail gebruiken als bewijs van verzekering.

 

 

 

Reacties zijn gesloten.