Woonverzekering

Wat is een woonverzekering

De woonverzekering is een breed begrip. Hieronder worden vaak meerdere verzekeringen verstaan. Waaronder de inboedelverzekering, de aansprakelijkheidsverzekering en de opstalverzekering. Tezamen is het een combinatieverzekering. Dit zijn de verzekeringen die iedere huiseigenaar zeker nodig heeft. Met een combinatie verzekering krijgt u korting op de betalen premies. U bent goedkoper uit wanneer u een combinatie van verzekeringen neemt (een pakket) dan wanneer u elke verzekering individueel afsluit.

De verzekeringen in een woonverzekering

Zoals aangegeven, bestaat de woonverzekering uit een combinatie van de opstal- en inboedelverzekering, vaak aangevuld met een aansprakelijkheidsverzekering. Deze vormen van verzekeringen staan hieronder beschreven.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is een verzekering waarmee u zich kunt verzekeren tegen schade aan de inboedel van uw woning als gevolg van bijvoorbeeld brand, waterschade, stroomstoringen en inbraak. Onder inboedel worden de roerende zaken verstaan die tot het huishouden behoren.

De opstalverzekering

Met een opstalverzekering verzekert u uw woonhuis en de daarbij behorende onroerende zaken tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld brand, storm en inbraak.

De aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die u als particulier onbedoeld aan anderen toebrengt. Hieronder valt normaal gesproken ook de schade die ontstaat door een gebrek aan uw woonhuis (bijv. door een vallende dakpan). Vandaar dat de aansprakelijkheidsverzekering ook een onderdeel is van de woonverzekering.

Kies de juiste woonverzekering

Op het moment dat u een woonverzekering wilt afsluiten, dient u allereerst te bepalen welk type woonverzekering het beste bij u past. Om u bij deze keuze te helpen, hebben wij een handige vergelijker. Op het moment dat u weet welk type woonverzekering u wenst, dient u nog een keuze te maken tussen een zeer groot aantal verzekeraars en verzekeringsproducten. Het is aan te raden om de verschillende mogelijkheden te vergelijken, aangezien er zeer grote premie verschillen bestaan. Om u te helpen bij de keuze van de juiste woonverzekering, bieden wij op deze site de mogelijkheid om woonverzekeringen te vergelijken en premies te berekenen.

Reacties zijn gesloten.